You are currently viewing Λεμπρόν Τζέιμς – 11 ιστορίες για το φαινόμενο του 21ου αιώνα

Λεμπρόν Τζέιμς – 11 ιστορίες για το φαινόμενο του 21ου αιώνα

Λεμπρόν Τζέιμς: 11 ιστορίες για το φαινόμενο του 21ου αιώνα

Ο Λεμπρόν Τζέιμς αγωνιζόμενος για λογαριασμό των Cleveland Cavalliers, 18-11-2009
Ο Λεμπρόν Τζέιμς αγωνιζόμενος για λογαριασμό των Cleveland Cavalliers, 18-11-2009 / Φωτογραφία της Alexandra Walt μέσω flickr

Έχει αναδειχθεί 4 φορές MVP.

Έχει παίξει σε 10 τελικούς NBA κερδίζοντας 4 εξ’ αυτών.

Μας έχει χαρίσει μερικές από τις πιο μαγικές εμφανίσεις που έχουν δει τα μάτια μας στον μαγικό κόσμο του NBA.

Φυσικά και μιλάμε για τον Βασιλιά του παγκοσμίου μπάσκετ που ακούει στο όνομα Λεμπρόν Τζέιμς!

Ο Βασιλιάς ακόμα και σήμερα συνεχίζει να τρομοκρατεί τις αντίπαλες ομάδες, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένας αντίπαλος που να μην τον σέβεται ή ενώ υπάρχουν ακόμα πολλές περιπτώσεις παικτών που τον φοβούνται!

Ο εκλεκτός της γενιάς μας, μόλις πρόσφατα έκλεισε τα 36 χρόνια ζωής αλλά χωρίς αυτό να έχει κάποια επίπτωση στην απόδοσή του αφού ακόμα και φέτος είναι το νούμερο ένα φαβορί στη διεκδίκηση του βραβείου MVP!

Ας μη χρονοτριβούμε άλλο λοιπόν!

Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γεγονότα της ζωής του Λεμπρόν Τζέιμς…

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Οι κακουχίες στη ζωή του Λεμπρόν Τζέιμς ξεκίνησαν από τότε που γεννήθηκε αφού ο πατέρας του  – πρώην φυλακόβιος – αρνήθηκε κάθε ευθύνη απέναντί του.

Απόφαση που μάλλον αργότερα μετάνιωσε πικρά…

Έτσι λοιπόν αναγκάστηκε να τον μεγαλώσει μόνη της η μητέρα του που ήταν μόλις 16 χρονών!

Οι ακραίες συνθήκες φτώχειας δεν άργησαν να φέρουν πολλαπλά προβλήματα στην μητέρα του, η οποία μάλιστα είχε μπλεξίματα με το νόμο.

Η λύση που βρήκε τελικά η μητέρα του ώστε για να μπορέσει να τον μεγαλώσει, ήταν να δώσει τον Λεμπρόν σε μία άλλη οικογένεια ώστε να ζήσει σε ένα κάπως πιο σταθερό περιβάλλον.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς υπήρξε ο απόλυτος σταρ από την εφηβική του ηλικία

Οι επιδόσεις του Λεμπρόν Τζέιμς στην ηλικία των 15 ετών ήταν εκπληκτικές!

Τόσο καλές ήταν οι παραστάσεις που έδινε για λογαριασμό της ομάδας γυμνασίου του, ώστε προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κόσμου, του οποίου γεννήθηκε η περιέργεια να τον δουν να παίζει.

Στις αρχές του 21ου αιώνα, όταν ο James ήταν 16 χρονών, άρχισε να εξαπλώνεται από στόμα σε στόμα η φήμη πως στο Ohio γεννιέται ένα μπασκετικό φαινόμενο!

Η ζωή του Λεμπρόν Τζέιμς από τότε και μετά άλλαξε άρδην!

Δημοσιογράφοι εθνικής εμβέλειας ανέλυαν το παιχνίδι του 16χρονου.

Σε όποιο γήπεδο αγωνιζόταν ήταν συνέχεια γεμάτο.

Μεγάλοι επιχειρηματικοί κολοσσοί τον πολιορκούσαν με σκοπό να συνάψουν εμπορικές σχέσεις μαζί του.

Είναι μαζί με τη γυναίκα του από το γυμνάσιο

Ο Βασιλιάς έχει σχέση με τη γυναίκα του από τότε που η ίδια ήταν cheerleader στο γυμνάσιο που ο ίδιος αγωνιζόταν!

Η ίδια μάλιστα πίστευε ότι ο Λεμπρόν Τζέιμς θα είναι απλά το αστέρι της πόλης στο μπάσκετ αλλά ως εκεί και τίποτα παραπάνω.

Σίγουρα πάντως το γεγονός ότι ο Τζέιμς κατάφερε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο δεν το περίμενε καθόλου αλλά σίγουρα δεν τη χάλασε καθόλου!

Παρά τα τόσα χρόνια μονογαμικής σχέσης, η αλήθεια είναι ότι ο Τζέιμς φέρεται να τα έχει κάνει τα τσιλιμπουρδίσματά του, αφού βρέθηκε αρκετές φορές ανάμεσα σε φήμες για εξωσυζυγικές σχέσεις!

Η πιο γνωστή φήμη εξ αυτών είναι μάλιστα με την γνωστή τραγουδίστρια Ριάνα, η οποία άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ το γεγονός ότι είναι φανατική οπαδός του Βασιλιά!

Πηγή

Είναι συνιδιοκτήτης στη Λίβερπουλ

Το 2011 ο Λεμπρόν Τζέιμς προχώρησε στην αγορά του 2% των συνολικών μετοχών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λίβερπουλ.

Η επένδυσή του μάλιστα αποδείχθηκε εξαιρετικά επικερδής για τον εξής λόγο:

Αγόρασε το μερίδιό του για 6,5 εκ. δολάρια, ενώ το 2020 και χάρη στις καλές εμφανίσεις της ομάδας του Κλοπ η αξία του 2% της Λίβερπουλ έφτασε να αξίζει κάτι παραπάνω από 43,6 εκ. δολάρια!

Μιλάμε δηλαδή για τρομερά επικερδής επένδυση!

Πηγή

Κάποτε έσωσε τη ζωή του Καρμέλο Άντονι

Οι Λεμπρόν Τζειμς, Καρμέλο Άντονι, Ντουέιν Γουέιντ και Κρις Πολ είναι πολύ καλοί και στενοί φίλοι, ενώ συνηθίζουν μάλιστα να συναντιούνται όλοι μαζί στα πολυτελή γιοτ και βίλες που όλοι τους διαθέτουν!

Οι Τζέιμς, Καρμέλο και Γουέιντ λοιπόν παραθέριζαν με ένα σκάφος3 κάπου στις Μπαχάμες.

Ο Καρμέλο κολυμπούσε στη θάλασσα, δίπλα στο σκάφος, όταν ξαφνικά τον παρέσυρε ένα ορμητικό θαλάσσιο ρεύμα, προς την ανάποδη πλευρά του σκάφους.

Ο Καρμέλο Άντονι βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πνιγμό, μέχρι που ο Τζέιμς ανέλαβε δράση.

Όπως αναφέρει ο Μέλο, ο Λεμπρόν βούτηξε στα νερά, έπιασε και κουβάλησε τον Άντονι με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο κολυμπούσε.

Πραγματικός ήρωας αυτός ο Λεμπρόν, αφού από ότι φαίνεται κουβαλάει παίκτες στις πλάτες του ακόμα και όταν δεν παίζει μπάσκετ.

Πηγή

Είναι λάτρης του κρασιού και του ύπνου

Θα έλεγε κάποιος πως ο παίκτης που προσπαθεί να εκθρονίσει τον τεράστιο Τζόρνταν και να αναφέρονται όλο σε αυτόν ως ο καλύτερος όλων των εποχών, θα έδινε βάση σε ένα πολύ υγιεινό τρόπο ζωής μακριά από την κατανάλωση αλκοόλ.

Στην πράξη όμως ισχύει το αντίθετο, αφού ο Λεμπρόν Τζέιμς έχει εντάξει εδώ και πολλά χρόνια την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κρασιού στην καθημερινότητά του!

Επί πρόσθετα, δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ποσότητα και ποιότητα του καθημερινού του ύπνου.

Χαρακτηριστικό είναι πως για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα συνήθιζε να κοιμάται 12 ώρες την ημέρα.

Πλέον όπως αναφέρει και ο ίδιος κλείνει σίγουρα το οχτάωρό του ενώ κοιμάται και μέσα στην ημέρα για καμία ωρίτσα!

Τη σημασία του ύπνου μάλιστα την επισήμανε και ο έτερος θρύλος της ομάδας του Λος Άντζελες, Κόμπι Μπράιντ, ο οποίος υιοθέτησε σε όλη του τη ζωή τη Mamba Mentality…

Είναι ο πιο δημοφιλής μπασκετμπολίστας της τελευταίας δεκαετίας

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται περίτρανα αν ρίξει κάποιος μία ματιά στις πωλήσεις που κάνει η φανέλα του Λεμπρόν Τζέιμς τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως.

Η φανέλα του Τζέιμς κατέλαβε τη πρώτη θέση στις πωλήσεις 5 φορές στα τελευταία 10 χρόνια και πιο συγκεκριμένα τις χρονιές: 2011, 2014, 2015, 2019, 2020!

Στη συγκεκριμένη λίστα ακολουθεί ο Κάρι έχοντας 3 πρωτιές και από μία χρονιά μοιράζονται οι πωλήσεις στις φανέλες των Καρμέλο Άντονι και Ντέρικ Ρόουζ.

Αν από τη μεριά σου θέλεις να αγοράσεις κάποια φανέλα ή οποιοδήποτε άλλο αθλητικό προϊόν, ενώ ταυτόχρονα θέλεις να στηρίξεις τη δουλειά του basketball stories, πάτα στο σύνδεσμο του slamdunk και τσέκαρε τι παίζει!

Το Slamdunk αποτελεί ίσως το καλύτερο αποκλειστικά μπασκετικό κατάστημα στην Ελλάδα με μεγάλη πληθώρα προϊόντων για το άθλημα που αγαπάμε.

Επίσης δεν είναι ανάγκη να προβείς αμέσως σε αγορά από τη στιγμή που έκανες το κλικ, αλλά έχεις μπροστά σου 25 μέρες.

Αν πάλι δεν πατήσεις δεν έγινε και τίποτα, μείνε στο άρθρο για να απολαύσεις μερικές από τις πιο ιστορικές εμφανίσεις του Βασιλιά!

Μας έχει χαρίσει μερικές από τις μεγαλύτερες μπασκετικές στιγμές που έχουμε ζήσει

Για το τέλος έχω κρατήσει ένα αφιέρωμα σε 4 από τις πιο ιστορικές στιγμές του Λεμπρόν Τζέιμς που εγώ προσωπικά λατρεύω!

Δεν έχω διάθεση να σταθώ στα αμέτρητα buzzer beater και clutch shots που έχει ευστοχήσει σε όλα αυτά τα χρόνια, διότι είναι σουτ τα οποία οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τα βάλει και έτσι δεν υποδεικνύουν αυτά καθ’ αυτά τα στοιχεία που τον ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους!

Απεναντίας επιθυμώ να σταθώ στα milestone της καριέρας του Λεμπρόν Τζέιμς, που ανεβάζουν πολύ τον πήχη της δυσκολίας και που είναι ίσως ο μοναδικός στην ιστορία που τα έχει πετύχει!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Τα playoff του 2007

Μία ιστορία για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Η ομάδα του Κλήβελαντ το 2007 έφτασε μέχρι τους τελικούς του NBA χάνοντας εύκολα από τους πολύ ανώτερους San Antonio Spurs με 4 νίκες έναντι καμίας.

Παρόλα αυτά μόνο ευθύνες δεν μπορούμε να προσάψουμε στον Λεμπρόν Τζέιμς αφού η ομάδα του ήταν με απλά λόγια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός αλλά η ομάδα εκείνη αν δεν είχε τον Βασιλιά στο ρόστερ της και είχε στην θέση του τον Καρμέλο ή τον Πολ Πιρς ας πούμε, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έμπαινε ούτε στα playoff.

Και αυτό δεν είναι προσωπική εκτίμηση αλλά γεγονός αφού οι συμπαίκτες του Λεμπρόν Τζέιμς πραγματικά δεν μπορούσαν!

Έτσι ενώ το 2007 στους αριθμούς έχει μείνει ως απλά ένας χαμένος τελικός για τον Λεμπρον Τζέιμς, στην πραγματικότητα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παράσημα που φέρει ο Βασιλιάς, αφού έφτασε μέχρι τους τελικούς στην κυριολεξία μόνος του, ενώ βάση λογικής δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεται εκεί!

Για να μην μακρηγορώ, το πιο επιβλητικό highlight του από εκείνη τη χρονιά προήλθε από τον πέμπτο τελικό της Ανατολής απέναντι στην ομαδάρα των Detroit Pistons, όταν και σκόραρε τους τελευταίους 25 πόντους της ομάδας του!

Ο αθεόφοβος!

Μέσα στην αντίπαλη έδρα, σε κλειστό παιχνίδι που πήγε σε δύο παρατάσεις και κάθε κατοχή στο τέλος ήταν σημαντική, οι συμπαίκτες του Λεμπρόν απλά του έδιναν την μπάλα και έκαναν στην άκρη.

Παραθέτω στη συνέχεια στιγμιότυπα από τον συγκεκριμένο αγώνα σε ένα βίντεο ποίημα που κάθε μπασκετόφιλος πρέπει να δει τουλάχιστον 10 φορές στη ζωή του!

Καθώς παρακολουθείτε μην ξεχνάτε το πόσο καλή αμυντική ομάδα ήταν οι Detroit Pistons!

Τα playoff του 2016

Οι Cleveland Cavaliers με ηγέτη τον Λεμπρον Τζέιμς κέρδισαν το δαχτυλίδι νικώντας ίσως τη καλύτερη ομάδα όλων των εποχών!

Πριν ξεκινήσει ο τελικός, φαινομενικά δεν είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αφού οι Golden State Warriors είχαν πραγματοποιήσει φανταστική χρονιά και όλοι περίμεναν απλά να κερδίσουν τον τίτλο ευκολα.

Και όμως οι Cavaliers έκαναν την έκπληξη κερδίζοντας το εξαιρετικό σύνολο του Στιβ Κερ, δίνοντας ακόμα ένα σπάνιο παράσημο στον φύση ηγέτη και αρχηγό εκείνης της ομάδας:

 Τον Λεμπρόν Τζέιμς…

Τα playoff του 2018

Τα συγκεκριμένα playoff αποτελούν πανομοιότυπη ιστορία με εκείνη του 2007!

Το μόνο που μένει να ξεκαθαρίσουμε για αυτή την ομάδα είναι βρούμε ποιοι συμπαίκτες του Λεμπρόν ήταν χειρότεροι;

Αυτοί του 2007 ή του 2018;

Εγώ τείνω να πιστεύω ότι χειρότεροι είναι αυτοί του 2007 επειδή στην ομάδα του 2018 υπήρχαν μέσα έμπειροι παίκτες που ήξεραν πως πρέπει να παίξουν για να προχωρήσουν στους τελικούς.

Η χρονιά του 2012-2013

Τέλος θα ήθελα απλά να παραθέσω το βίντεο του NBA με τα highlights από τη χρονιά του 2012-2013.

Δεν έχω προλάβει να δω τον Τζόρνταν  λόγω ηλικίας.

Αλλά πιστεύω ότι ο Λεμπρόν Τζέιμς της σεζόν 12-13 είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω δει να παίζει ποτέ στη ζωή μου!

https://www.youtube.com/watch?v=CcrfHQ374ic&t=205s

 

Αφήστε μια απάντηση