You are currently viewing Στιβ Κερ: 5 ιστορίες για τον άνθρωπο των 8 δαχτυλιδιών

Στιβ Κερ: 5 ιστορίες για τον άνθρωπο των 8 δαχτυλιδιών

Στιβ Κερ: 5 ιστορίες για τον άνθρωπο των 8 δαχτυλιδιών

Ο Στιβ Κερ στο δεύτερο στους τελικούς του NBA, 2-6-2019
Ο Στιβ Κερ στο δεύτερο στους τελικούς του NBA, 2-6-2019 / Φωτογραφία του Chensiyuan μέσω Wikimedia Commons

Ο Στιβ Κερ σαν παίκτης ήταν από τους καλύτερους σουτέρ τριών πόντων όλων των εποχών, ενώ τα τελευταία χρόνια βρήκε τον εαυτό του να προπονεί ίσως την καλύτερη ομάδα στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Στιβ Κερ, επίσης γνωστός τα τελευταία χρόνια και ως splash father, έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε 3 διαφορετικές δυναστείες του NBA με τις οποίες κέρδισε συνολικά 8 δαχτυλίδια.

Ως παίκτης, παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν ήταν το πρώτο όνομα σε καμία από τις ομάδες που αγωνίστηκε έχει αποδείξει ότι είναι από τους καλύτερους ρολίστες της εποχής του.

Όσον αφορά την καριέρα του ως προπονητής, ο Στιβ Κερ κατάφερε στα πρώτα 6 χρόνια να δημιουργήσει μία μπασκετική αυτοκρατορία με την οποία έφτασε 5 φορές στον τελικό ενώ τον κέρδισε τις 3 από αυτές.

Αν ψάχνεσαι για αγορά αθλητικών ειδών μπάσκετ, τότε τσέκαρε τα ρούχα στο αποκλειστικά μπασκετικό κατάστημα slamdunk!

Ο Πατέρας του δολοφονήθηκε από τρομοκράτες

Ο Στιβ Κερ παρότι αμερικανικής καταγωγής γεννήθηκε στη Βηρυτό την πρωτεύουσα του Λίβανου.

Ο πατέρας του ήταν καθηγητής πανεπιστημίου με ειδίκευση στα ζητήματα της μέσης Ανατολής και έτσι έμενε εκεί μαζί με την οικογένειά του.

Όταν ο Κερ ήταν στην ηλικία των 18 έφυγε από την Βηρυτό για να αγωνιστεί στο κολεγιακό πρωτάθλημα σε ένα πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Εκείνη ήταν και η τελευταία φορά που είδε τον πατέρα του, αφού λίγες μέρες αργότερα έπεσε θύμα δολοφονίας από ομάδα τζιχαντιστών οι οποίοι του έστησαν ενέδρα και τον πυροβόλησαν δύο φορές στο κεφάλι.

Πηγή

Το σύνθημα κατά του πατέρα του στο κολλέγιο

Όταν  ο Στιβ Κερ ήταν τελειόφοιτος στο κολλέγιο βίωσε ένα άσχημο συμβάν που σπάνια το ζει κάποιος.

Η ομάδα του έπαιζε ενάντια στον μεγάλο τους αντίπαλο και κατά τη διάρκεια του ζεστάματος οι αντίπαλοι οπαδοί απευθυνόμενοι προς αυτόν φώναζαν το σύνθημα: «Ο πατέρας σου είναι ιστορία».

Στο άκουσμα του συνθήματος ο Στιβ Κερ έβαλε τα κλάματα αλλά ταυτόχρονα πείσμωσε, και ηγήθηκε της ομάδας του για τη νίκη, μετρώντας 20 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και ευστοχώντας και στα 6 τρίποντα που επιχείρησε.

Μερικές μέρες αργότερα, ο αθλητικός διευθυντής της αντίπαλης ομάδας έστειλε ένα γράμμα στον Στιβ Κερ ζητώντας του συγνώμη.

Πηγή

Όταν ο Jordan του έδωσε μπουνιά στο πρόσωπο

Όπως καταλάβαμε παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ “The Last Dance”, ο Τζόρνταν προσπαθούσε να κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους με κάθε πιθανό τρόπο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν στιγμές που ξεπερνούσε τα όρια.

Σε ένα τέτοιο συμβάν βρέθηκε πρωταγωνιστής και ο Στιβ Κερ, όταν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Bulls για τη σεζόν 1995-1996, βρέθηκε να κάνει “trash talking” με τον Jordan.

Οι δύο παίκτες την «έλεγαν» συνεχώς ο ένας στον άλλον μέχρι που τα πράγματα αγρίεψαν και πιαστήκαν στα χέρια.

Οι δυο τους πρόλαβαν να ανταλλάξουν μερικές μπουνιές μέχρι να τους χωρίσουν οι συμπαίκτες τους, ενώ ο Στιβ Κερ αποχώρισε από την προπόνηση με ένα μαυρισμένο μάτι.

Παρόλα αυτά, ο Στιβ Κερ σε μεταγενέστερη συνέντευξή του εξήγησε πως αυτός ο καυγάς μεταξύ τους, βοήθησε πολύ τη σχέση που είχε με τον Jordan επειδή αυτή η κίνηση απέδειξε στον Jordan ότι μπορεί να του έχει εμπιστοσύνη.

Ο Στιβ Κερ υποστήριξε πως ο Jordan συμπεριφέρθηκε έτσι επειδή τον δοκίμαζε και ο ίδιος δεν πτοήθηκε.

Ένιωσε λοιπόν πως πέρασε το τεστ και πως μετά από αυτό, η εμπιστοσύνη του Jordan προς το πρόσωπό του αυξήθηκε κατά πολύ.

Πηγή

Ο Στιβ Κερ έχει πάρει 8 πρωταθλήματα, 5 ως παίκτης και 3 ως προπονητής

Έχει υπάρξει κομβικό μέλος σε τρεις διαφορετικές δυναστείες στο NBA!

Η πρώτη μεγάλη ομάδα της οποίας ήταν μέλος είναι η ομάδα των Chicago Bulls.

Στους Bulls έμεινε για 4 χρόνια και κέρδισε 3 δαχτυλίδια, όντας ένας εξαιρετικός ρολίστας της καλύτερης ίσως ομάδας στην ιστορία.

Αμέσως μόλις διαλύθηκε η αυτοκρατορία της ομάδας του Jordan, έφυγε και πήγε στην επόμενη ομάδα που ήταν έτοιμη να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο NBA:

Η ομάδα αυτή ήταν οι San Antonio Spurs του Tim Duncan και του Greg Popovic εκεί όπου κέρδισε ως βετεράνος πλέον, ακόμα δύο τίτλους!

Τέλος ανέλαβε το ρόλο του αρχιτέκτονα της ομάδας των Golden State Warriors, η οποία πέτυχε πράματα και θαύματα πριν λίγα χρόνια στο NBA.

Η συνεισφορά του στους Warriors ήταν καθοριστική, αφού ήταν ο βασικός εμπνευστής της ομάδας και παρότρυνε συνεχώς τους Curry και Thompson να απελευθερωθούν και να παίξουν με τον τρόπο που παίζουν, δημιουργώντας έτσι την μπασκετική επανάσταση που όλοι μας αγαπήσαμε!

Είναι ο πιο εύστοχος παίκτης στα τρίποντα στο σύνολο της καριέρας του

Σε μία εποχή που το μπάσκετ παιζόταν πολύ πιο σκληρά και η δύναμη των παικτών είχε τον πρώτο λόγο στα μαρκαρίσματα, ο Στιβ Κερ είναι λογικό να μην μπόρεσε να είναι παίκτης που θα ξεχωρίσει.

Παρόλα αυτά, είχε ένα εξαιρετικό στοιχείο στο παιχνίδι του που τον έκανε περιζήτητο ανάμεσα σε τόσα δυνατά και αθλητικά κορμιά.

Το στοιχείο αυτό ήταν το μακρινό σουτ και το τρίποντο, μία ικανότητα την οποία ο Στιβ Κερ είχε τελειοποιήσει εκείνες τις μέρες.

Απόδειξη για τα παραπάνω είναι ότι στο σύνολο των 16 ετών και 910 αγώνων που αγωνίστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, σούταρε συνολικά στα τρίποντα με ποσοστό 45,4%!

Ένα ποσοστό που τον αναδεικνύει ως τον πιο εύστοχο παίκτη στα τρίποντα στην ιστορία του NBA.

Ένα ακόμα ρεκόρ που κρατούσε μέχρι πρότινος, είναι πως τη χρονιά 94-95 αγωνιζόμενος για τους Bulls, στο σύνολο των 82 παιχνιδιών που αγωνίστηκε είχε στα τρίποντα ποσοστό 52,4%!

Το ρεκόρ αυτό κατατρίφθηκε παρόλα αυτά από τον Kyle Korver το 2010.

Με βάση τα παραπάνω, βγαίνει το συμπέρασμα πως ο Στιβ Κερ αγωνίστηκε σε μία εποχή της οποίας τα χαρακτηριστικά δεν ταίριαζαν με τις ικανότητες που διέθετε ο ίδιος.

Ενώ αν αγωνιζόταν στο σημερινό NBA, με τέτοιο σουτ σίγουρα θα ήταν σε ατομικό επίπεδο πολύ καλύτερος παίκτης!

Αφήστε μια απάντηση