You are currently viewing Μπράντλεϊ Μπιλ : 6 ιστορίες της ζωής του για να τον γνωρίσεις καλύτερα
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μπράντλεϊ Μπιλ : 6 ιστορίες της ζωής του για να τον γνωρίσεις καλύτερα

Μπράντλεϊ Μπιλ : 6 ιστορίες της ζωής του για να τον γνωρίσεις καλύτερα

Ο Μπράντλεϊ Μπιλ κοιτάει τον πίνακα του σκορ, 25-1-2013
Ο Μπράντλεϊ Μπιλ κοιτάει τον πίνακα του σκορ, 25-1-2013 / Φωτογραφία του Geoff Livingston μέσω flickr

Πολλές φορές στον αθλητισμό προκύπτουν καταστάσεις μέσα από τις οποίες εξαιρετικοί παίκτες μένουν στην αφάνεια και άλλοι λιγότερο καλοί χαίρουν μεγάλης αναγνώρισης προς το πρόσωπό τους.

Ο Μπράντλεϊ Μπιλ ανήκει αδιαμφισβήτητα στην 1η κατηγορία αφού παρά το γεγονός ότι οι εμφανίσεις του στο γήπεδο υποδηλώνουν ότι είναι super star παίκτης, οι συζητήσεις γύρω από το όνομά του είναι δυσανάλογα λίγες σε σχέση με την αξία του.

Το αγωνιστικό προφίλ του Μπράντεϊ Μπιλ είναι υπερπλήρες αφού έχει καλό σουτ, εκρηκτικό πρώτο βήμα, ντριμπλάρει εξαιρετικά την μπάλα ενώ ταυτόχρονα διαθέτει το αναγκαίο θράσος και αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να ηγηθεί μίας πρωτοκλασάτης ομάδας.

Παρόλα αυτά, το δυνατό του σημείο είναι ομολογουμένως η ικανότητά του να σκοράρει μέσα στο ζωγραφιστό.

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε τον play maker των Washington Wizards με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή μέσα από προσωπικές του ιστορίες που εξελίσσονται εντός αλλά και εκτός παρκέ.

Αν ψάχνεσαι για αγορά αθλητικών ειδών μπάσκετ, τότε τσέκαρε τα ρούχα στο αποκλειστικά μπασκετικό κατάστημα slamdunk!

Είναι πολύ καλός φίλος με τον Jason Tatum

Αμφότεροι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην πόλη του Saint Louis και τυχαίνει να έχουν σχέσεις από την παιδική τους ηλικία.

Επίσης ο 5 χρόνια μεγαλύτερος Μπράντλεϊ Μπιλ λειτουργεί ως μέντορας προς τον Tatum δίνοντάς του συμβουλές σε κάθε βήμα της καριέρας του προς το NBA.

Για παράδειγμα, όταν ο Tatum ήταν στην ηλικία των 13, η οικογένειά του προσπαθούσε να κλείσει τον Hanlen – έναν από τους καλύτερους προπονητές των ΗΠΑ στις μικρές ηλικίες – ώστε να δουλέψει μαζί του.

Παρόλα αυτά εκείνος αρνήθηκε να αναλάβει έναν τόσο μικρό σε ηλικία παίκτη όσο ήταν τότε ο Tatum.

Τότε ήταν η στιγμή που ο Μπιλ προσπάθησε και ήρθε σε επαφή με τον Hanlen και τον παρακάλεσε να τον αναλάβει αφού όπως του εξήγησε τον είχε σαν μικρό αδερφό.

Έτσι και έγινε λοιπόν!

Για την ιστορία, ο Tatum αποδεικνύεται μέχρι στιγμής το αριστούργημά του Hanlen!

Ακόμα και τώρα όμως οι δύο παίκτες διατηρούν στενές επαφές και προχωρούν σε κοινές φιλανθρωπικές δράσεις στην πόλη τους.

Συγκεκριμένα κατά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού στις 20 Απριλίου, οι δυο τους έκαναν δωρεά 500.000$ για αγορά φαγητού σε συσσίτια του Saint Louis, ενώ κέρασαν 1000 πίτσες στο υγειονομικό προσωπικό της πόλης τους.

Εν τω μεταξύ, θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε αυτούς τους δύο παίκτες να αγωνίζονται στην ίδια ομάδα.

Πηγή1

Πηγή2

Ο ράπερ Nelly τον πήγαινε στο σχολείο

Ο γνωστός ράπερ τυχαίνει να κατάγεται και ο ίδιος από το Saint Louis και μάλιστα έχει και αυτός σχέση με τον Μπράντλεϊ Μπιλ.

Πιο συγκεκριμένα ο Nelly προτού γίνει διάσημος ράπερ ήταν αθλητής στο σχολείο που δούλευε η μαμά του Μπιλ, και έτσι για να την βοηθήσει πήγαινε ο ίδιος τον Μπιλ στο δημοτικό σχολείο με τα πόδια ώστε να τον προσέχει.

Παρεμπιπτόντως παίζει σε αυτό το Saint Louis να γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους!

Πηγή

Η ιστορία με τον αστυνομικό

Πριν μερικά χρόνια, ο Μπράντεϊ Μπιλ οδηγούσε σε ένα μεγάλο αυτοκινητόδρομο της Ουάσινγκτον όταν ένας αστυνομικός του έκανε νόημα να σταματήσει.

Αφού ήρθαν σε επαφή, η πρώτη κουβέντα που άκουσε ο Μπιλ ήταν:

«Τι και αν σου κατέστρεφα την Δευτέρα και να σε βάλω στα πρωτοσέλιδα συλλαμβάνοντας σε;»

Ο Μπιλ ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε τίποτα και όλο αυτό ήταν επειδή ήταν μαύρος και οδηγούσε καλό αυτοκίνητο.

Όπως και να χει, ο Μπράντλεϊ Μπιλ θα μπορούσε να μπει εκείνη την ημέρα σε τίτλο του ESPN που θα έλεγε:

«Ο Μπράντλεϊ Μπιλ συνελήφθη μετά από αλληλεπίδραση με αστυνομικό»

Πηγή

Το είδωλό του είναι ο LeBron James

Έχει ισχυριστεί στο παρελθόν ότι καθώς μεγάλωνε φορούσε το νούμερο 23 στη φανέλα επειδή είχε ως είδωλο τον Lebron James και όχι τον Jordan.

Από την άλλη ίσως αυτό είναι λογικό αφού την περίοδο της παιδικής του ηλικίας ο James ήταν ο παίκτης που μαγνήτιζε όλα τα βλέμματα.

Πηγή

Δεν επιλέχθηκε στο All Star game του 2020 παρότι ολοκλήρωσε όλη τη σεζόν έχοντας 30,5 πόντους μέσο όρο

Ο Μπράντλεϊ Μπιλ τελείωσε τη σεζόν 2019-20 μετρώντας 30,5 πόντους και 6,1 ασίστ ανά παιχνίδι.

Με βάση αυτή την απόδοση, θα έπρεπε να είχε αναγνωριστεί στην κοινή γνώμη ως ένας super star κάτι το οποίο προφανώς και δεν έγινε.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Μπιλ δεν κατάφερε ούτε να κερδίσει τη συμμετοχή του στο All Star game, χάνοντας τη θέση του από παίκτες όπως ο Lowry, ο Middleton ή ο Sabonis.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι παραπάνω παίκτες είναι κακοί ή δεν άξιζαν τη συμμετοχή, αλλά σίγουρα ο Μπράντλεϊ Μπιλ την άξιζε περισσότερο.

Η κατάσταση στην οποία βρέθηκε την περασμένη χρονιά ο Μπιλ, έχει πολλές ομοιότητες με την αντιμετώπιση που έχει λάβει στο παρελθόν ο Damian Lillard, που ενώ έβγαζε μάτια με τις εμφανίσεις του, ο κόσμος αρνιόταν πεισματικά να το δει.

Ο Μπράντλεϊ Μπιλ είναι ο νεότερος παίκτης που έχει φτάσει τα 1000 τρίποντα στο NBA

Αυτό είναι ένα επίτευγμα που υποδηλώνει τη δυναμική του ως παίκτη.

Και αυτό επειδή το τρίποντο δεν αποτελεί καν το καλύτερο στοιχείο του ως παίκτη, αφού ο Μπιλ ξεχωρίζει για τις εκρηκτικές του διεισδύσεις και τα δυναμικά τελειώματα στο ζωγραφιστό.

Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την αξιοπιστία του Μπράντλεϊ Μπιλ από τη γραμμή του τρίποντου είναι ότι μαζί με τον Vince Carter και τον Kevin Durant είναι οι μόνοι παίκτες στην ιστορία του NBA, που σε ηλικία 23 ετών ή μικρότερη, είχαν τουλάχιστον 23 πόντους ανά παιχνίδι και πάνω 40% ευστοχία στα τρίποντα!

Πηγή

Φέτος περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τους «Μάγους» και ελπιζουμε ο Μπράντλεϊ Μπιλ να βρει την κατάλληλη χημεία με τον καινούριο του συμπαίκτη, τον Russel Westbrook. Είναι κρίμα παίκτες τέτοιου επιπέδου να χαραμίζονται σε ομάδες που δεν κάνουν πρωταθλητισμό. 

 

Αφήστε μια απάντηση