You are currently viewing Τζοέλ Εμπίντ : 5 ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή του

Τζοέλ Εμπίντ : 5 ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή του

Τζοέλ Εμπίντ : 5 ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή του

Ο Τζοέλ Εμπίντ είναι από τους καλύτερους ψηλούς του NBA, 19-4-2019
Ο Τζοέλ Εμπίντ είναι από τους καλύτερους ψηλούς του NBA, 19-4-2019 / Φωτογραφία του clutch NBA μέσω flickr

Οι 76ers έχουν κάθε λόγο να καυχιούνται ότι το 2014 επέλεξαν στο νούμερο 3 του draft έναν από τους καλύτερους center αυτή τη στιγμή στο NBA.

Εκ Αφρικής ορμώμενος, ο Τζοέλ Εμπίντ έκλεισε φέτος τα 26 χρόνια ζωής και μας έχει αποδείξει πως το μόνο που μπορεί να του στερήσει μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες είναι οι τραυματισμοί.

Και αυτό γιατί, όταν περνάει αρκετό διάστημα μακριά από τραυματισμούς αγωνίζεται εξαιρετικά και ταυτόχρονα δεν φαίνεται να έχει κάποιο ελάττωμα για τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που στη Φιλαδέλφεια τον στηρίζουν όσο τίποτα.

Ενώ μάλιστα του έχουν δώσει και το παρατσούκλι “The Process” -η διαδικασία- , το οποίο πηγάζει από την ατάκα του πρώην general manager των Sixers, ο οποίος όταν τον έφερε στην ομάδα είπε πως τώρα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην διαδικασία, εννοώντας πως ο Εμπιντ είναι μία τρομερή επένδυση η οποία θα καρποφορήσει στο μέλλον.

Αν ψάχνεσαι για αγορά αθλητικών ειδών μπάσκετ, τότε τσέκαρε τα ρούχα στο αποκλειστικά μπασκετικό κατάστημα slamdunk!

Ο Τζοέλ Εμπίντ προοριζόταν για να γίνει παίκτης του βόλεϊ

Ο αφρικανός ψηλός πέρασε σχεδόν όλη την παιδική του ηλικία αγωνιζόμενος σε άλλο άθλημα από αυτό που τον έχουμε συνηθίσει.

Για την ακρίβεια μέχρι τις αρχές του 2011 και την ηλικία των 16, ήταν τόσο καλός, που  ετοιμαζόταν να πάει στην Ευρώπη ώστε να συμμετάσχει στις προπονήσεις της εθνικής Καμερούν!

Ο λόγος που ο Τζοέλ Εμπίντ έπαιζε βόλεϊ είναι ο πατέρας του, ο οποίος τον κατεύθυνε από μικρό προς το άθλημα.

Μία άλλη αιτία είναι ότι στο Καμερούν το βόλεϊ είναι πολύ δημοφιλές σε αντίθεση με το μπάσκετ που ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Πάντως η ενασχόλησή του με το βόλεϊ ίσως και να εξηγεί γιατί είναι τόσο καλός στα μπλοκ!

Τι έγινε όμως τελικά και ο Εμπίντ πήρε την απόφαση να μεταπηδήσει από το λαοφιλές -στο Καμερούν τουλάχιστον- βόλεϊ στο μπάσκετ;

Η απάντηση έρχεται μέσα από τις δύο επόμενες ιστορίες.

Η πρώτη ήταν αρκετή για να του βάλει στο μυαλό το μικρόβιο, αλλά η δεύτερη ήταν η πραγματική αιτία που έκανε στροφή στην καριέρα του.

Πηγή

Η απόδοση του Κόμπι Μπράιαντ στους τελικούς του 2010 τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με το μπάσκετ

Δεν είναι καθόλου περίεργο ότι ο Τζοέλ Εμπίντ αγάπησε το μπάσκετ βλέποντας τον θρύλο Black Mamba να αγωνίζεται.

Και αυτό γιατί είναι παγκοσμίως γνωστό πως ο Κόμπι έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους με την ηθική και την νοοτροπία του, τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ.

Ο Εμπίντ αποκάλυψε αυτήν την ιστορία στον πρώην αστέρα των 76ers Bobby Jones, του οποίου η φανέλα με το νούμερο 24 έχει αποσυρθεί από την ομάδα της Φιλαδέλφεια.

Ο λόγος που είπε ο Εμπίντ αυτή την ιστορία στον πρώην παίκτη της ομάδας, ήταν επειδή ζήτησε τη συγκατάθεσή του ώστε να μπορέσει να φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 24 –με σκοπό να τιμήσει την μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ – παρά το γεγονός ότι το νούμερο έχει αποσυρθεί στα ουράνια του Wells Fargo Center.

Ο Bobby Jones δεν του χάλασε το χατίρι και έτσι είδαμε τον Τζοέλ Εμπίντ να αγωνίζεται φορώντας το νούμερο 24 προς τιμήν του Κόμπι.

Πηγή

Τον ανακάλυψε o πρώην NBAer Mbah a Moute μέσα από ένα καμπ

Ο επίσης καμερουνέζος Mbah a Moute, διοργάνωσε τον Ιούλιο του 2011, ένα μπασκετικό καμπ στην πατρίδα του, με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε νέα ταλέντα να βγουν στην επιφάνεια.

Το καμπ θα συγκέντρωνε τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας και θα δοκίμαζε τις δυνατότητες του κάθε αθλητή, αλλά και την προοπτική τους.

Ο Τζοέλ Εμπίντ, είχε αρχίσει να ασχολείται με το μπάσκετ τον τελευταίο χρόνο αλλά έπαιζε μόνο με τους φίλους σε εξωτερικά γήπεδα.

Επίσης, δεν τον είχε προπονήσει ποτέ προπονητής, δεν είχε παίξει ποτέ σε ομάδα, δεν γνώριζε την τεχνική του σουτ, ενώ δεν ήξερε ακόμα τους κανόνες του παιχνιδιού επαρκώς και για αυτό ντρεπόταν να δηλώσει συμμετοχή.

Παρόλα αυτά ο προπονητής του στο βόλεϊ τον υποχρέωσε να δηλώσει συμμετοχή, και έτσι πήγε αναγκαστικά.

Κατά τη διάρκεια του καμπ, ο Εμπίντ φαινόταν ότι ήθελε πολύ δουλειά ακόμα, αλλά ο Mbah a Moute διέκρινε ότι ο είχε τεράστια περιθώρια εξέλιξης.

Και αυτό γιατί, χάρη στο βόλεϊ, ήταν πολύ καλά γυμνασμένος, είχε εξαιρετική εκρηκτικότητα και ταχύτητα.

Έτσι τον παρότρυνε να δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα “Basketball without borders” , δηλαδή ένα πρόγραμμα του NBA που έχει σκοπό να ανακαλύψει ταλέντα από όλο τον κόσμο.

Εν τέλει ο Εμπίντ πείστηκε και στην ηλικία των 17, πήρε την πολλή δύσκολη για αυτόν απόφαση και άφησε τη χώρα του για να πάει να μείνει μόνος του στις ΗΠΑ, και να κυνηγήσει μία καριέρα στο NBA.

Πηγή

Την πρώτη μέρα στο λύκειο της Φλώριντα γελούσαν όλοι με το πώς έπαιζε

Στην πρώτη του προπόνηση στο λύκειο του Mondverde Academy στη Φλόριντα, ήταν ακόμα αρκετά αδέξιος με τις κινήσεις του, ενώ η μπάλα του έφευγε συνέχεια όταν προσπαθούσε να κάνει ντρίμπλες.

Έτσι όλοι συμπαίκτες του γελούσαν με αυτό το θέαμα.

Προς το τέλος της προπόνησης, ο προπονητής έδιωξε τον Τζοέλ Εμπίντ από το γυμναστήριο, λέγοντάς του να πάει να φέρει νερό για όλους, και μάζεψε τους συμπαίκτες του και τους είπε:

«Γελάστε όσο θέλετε, αλλά σε 5 χρόνια θα ζητάτε από αυτόν δάνειο επειδή θα κοστίζει 50 εκατομμύρια δολάρια»

Πηγή

Στο κολλέγιο κορόιδευε τους πάντες λέγοντας ότι σκότωσε ένα λιοντάρι στην ηλικία των 6

Στο δυτικό κόσμο και κατά βάση στις ΗΠΑ, επικρατεί μία πολλή μεγάλη προκατάληψη για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που κατοικούν σε υποανάπτυκτες χώρες όπως το Καμερούν.

Συγκεκριμένα ο Εμπίντ αναφέρει πως οι αμερικάνοι πιστεύουν πως οι Αφρικανοί ζουν ανάμεσα στα λιοντάρια τις τίγρεις και άλλα ζώα!

Έτσι όταν πρωτοπήγε στο κολλέγιο του Κάνσας, έλεγε στον κόσμο ότι εκεί που μεγάλωσε έπρεπε να σκοτώσεις ένα λιοντάρι για να γίνεις άντρας!

Και συνέχιζε πως και ο ίδιος σκότωσε ένα λιοντάρι στην ηλικία των 6 και στη συνέχεια κουβάλησε το πτώμα στο χωριό του για να το δουν όλοι!

Και πολλοί το πίστευαν!

Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού ο Τζοέλ Εμπίντ μεγάλωσε σε μία πόλη όπως ο καθένας από εμάς!

Πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση