You are currently viewing Τζέιμς Χάρντεν : 4 ιστορίες για τον Μούσια

Τζέιμς Χάρντεν : 4 ιστορίες για τον Μούσια

Τζέιμς Χάρντεν: 4 ιστορίες για τον Μούσια

Ο Τζέιμς Χάρντεν χαλαρώνει λίγο πριν τον αγώνα
Ο Τζέιμς Χάρντεν χαλαρώνει λίγο πριν τον αγώνα

Ο Τζέιμς Χάρντεν ανήκει στην κατηγορία των παικτών που είτε τον αγαπάς είτε τον μισείς.

Οι haters κουβαλούν στη φαρέτρα τους αρκετά επιχειρήματα για να υποστηρίξουν τη στάση τους όπως ότι είναι τρομερά ατομιστής, ότι δεν παίζει καθόλου άμυνα, ότι προσποιείται συνεχώς με σκοπό να κερδίσει βολές καθώς και ότι τον ενδιαφέρει μόνο να σκοράρει και όχι να κερδίζει η ομάδα του.

Επί πρόσθετα, σε μερικές περιπτώσεις βγάζει προς τα έξω μία υπεροπτική συμπεριφορά η οποία ενδυναμώνει τις φωνές που ηχούν εναντίον του.

Στην αντίπερα όχθη όμως τα επιχειρήματα των υποστηρικτών του δεν είναι καθόλου παράλογα.

Βασικό επιχείρημα δεν μπορεί να είναι άλλο από τον τρόπο με τον οποίο επιτίθεται.

Αφού οι απίθανες σταυρωτές του και άπιαστα step back σουτ που επιχειρεί και ευστοχεί  κατά ριπάς, πιθανότητα του δίνουν τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ της τελευταίας δεκαετίας.

Εν τέλει ποιος είναι αυτός που έχει δίκιο στην παραπάνω αντιπαράθεση;

Μπορούμε με ασφάλεια να ισχυριστούμε πως οι υποστηρικτές του έχουν περισσότερο δίκιο.

Αφού δεν θα ήταν λάθος να πούμε ότι ο Τζέιμς Χάρντεν είναι ο καλύτερος σκόρερ της τελευταίας δεκαετίας στο NBA!

Όσον αφορά στα επιχειρήματα εναντίον του, ο αναγνώστης θα είναι σε θέση μετά από αυτό το άρθρο να αφήσει στην άκρη τις παρεξηγήσεις γύρω από το πρόσωπό του, όπως ότι δεν παίζει άμυνα, ή ότι τον νοιάζει μόνο ο εαυτός του και όχι η ομάδα του!

Αν ψάχνεσαι για αγορά αθλητικών ειδών μπάσκετ, τότε τσέκαρε τα ρούχα στο αποκλειστικά μπασκετικό κατάστημα slamdunk!

Ας ξεκινήσουμε:

Οι Thunder του πρότειναν θέση βασικού αλλά αυτός πίστευε πως είναι καλύτερο για την ομάδα του να ξεκινάει από τον πάγκο

Όπως είναι γνωστό ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα φορώντας τη φανέλα των Oklahoma City Thunder, στους οποίους μάλιστα ξεκινούσε τα παιχνίδια από τον πάγκο.

Όταν λοιπόν έφτασε η στιγμή και του ζητήθηκε να ξεκινήσει βασικός ο ίδιος αρνήθηκε.

Ο λόγος;

Διότι πίστευε ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ του ταλέντου που υπάρχει στον πάγκο και στους βασικούς, και πως αυτός είναι από τους πιο σημαντικούς λόγους για την επιτυχία της ομάδας.

Η συγκεκριμένη κίνηση υποδηλώνει το αίσθημα αλτρουισμού που διακατέχει τον Τζέιμς Χάρντεν αφού ο ίδιος συνειδητά αποφάσισε να βάλει στην άκρη το εγώ του με απώτερο σκοπό το καλό της ομάδας.

Για την ιστορία εκείνη τη χρονιά σε ηλικία μόλις 22 χρονών, τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου έκτου παίκτη, έχοντας 16,8 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 3,7 ασίστ, όντας ο δεύτερος νεότερος που πετυχαίνει κάτι τέτοιο στην ιστορία.

Πηγή1

Πηγή2

Ο Τζέιμς Χάρντεν τελικά είναι πολύ χρήσιμος και καλός στην άμυνα

Σε πλήρη αντίθεση με τη φήμη που κυκλοφορεί γύρω από το όνομά του, στην πραγματικότητα ο Χάρντεν ανταποκρίνεται εξαιρετικά στον αμυντικό ρόλο που έχει αναλάβει.

Είναι ευρέως γνωστό πως ο ρόλος του στην ομάδα των Rockets είναι επιβαρυμένος με τις επιθετικές υποχρεώσεις του.

Έτσι ο προπονητής της ομάδας επιλέγει να μην τον επιβαρύνει περισσότερο αναθέτοντάς του το μαρκάρισμα των καλύτερων παικτών της αντίπαλης ομάδας.

Επομένως έχοντας ως σκοπό την διατήρησή της ενέργειάς του, ο Χάρντεν παίζει άμυνα στο post και όσο περισσότερο δυνατόν στην αδύνατη πλευρά της άμυνας.

Και αυτός ο ρόλος λοιπόν είναι που του πάει γάντι.

Και αυτό γιατί από εκείνο το σημείο του γηπέδου έχει την ικανότητα να βλέπει πράγματα που άλλοι παίκτες δεν βλέπουν στο παρκέ, γιγαντώνοντας έτσι τα λάθη των αντιπάλων.

Έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει τις πάσες που πρόκειται να γίνουν, να πρεσάρει τους αστέρες της αντίπαλης ομάδας με εξαιρετικές τοποθετήσεις στα double team, ενώ μπορεί να ασκεί τρομερή πίεση στους ρολίστες (τους οποίους μαρκάρει).

Από την άλλη πλευρά, σαφώς και είναι ικανός να ανταπεξέλθει και στο μαρκάρισμα των καλύτερων παικτών των άλλων ομάδων εάν και εφόσον χρειαστεί, χρησιμοποιώντας ως βασικό αμυντικό όπλο την δύναμή του.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο παρελθόν ο Ben Simons, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους point guard της διοργάνωσης:

«Όλοι μιλάνε για την άμυνα του Χάρντεν, αλλά πιστέψτε με μπορεί να παίξει άμυνα. Δεν νομίζω ότι μπορείτε να καταλάβετε πραγματικά πόσο δυνατός είναι αυτός ο τύπος. Είναι πολύ δυνατός άνθρωπος. Πολλοί γύρω μας ακούνε τις αναλύσεις και άλλα διάφορα αλλά δεν έχει καθόλου λογική. Δεν μπορείς πάντα να κοιτάς τα νούμερα»

Πηγή1

Πηγή2

Οι Oklahoma City Thunder του φέρθηκαν πολύ άσχημα πριν τον ανταλλάξουν

Είναι γνωστό πως η ομάδα της Oklahoma έχει πετύχει το εξής αρνητικό παράσημο:

Είναι η ομάδα που κατάφερε να διαλέξει μέσω draft τρεις mvp του NBA, να τους έχει στην ίδια ομάδα, να μην καταφέρει να κερδίσει τίτλο, και ως συνέπεια κατέληξε να τους χάσει και τους τρεις.

Η αρχή της φυγής των mvps χρεώνεται ως λάθος της διοίκησης αφού ήταν καθαρά δική της επιλογή η ανταλλαγή του τότε νεαρού πλην ταλαντούχου Τζέιμς Χάρντεν.

Τι έγινε λοιπόν;

Λίγο πριν την αρχή της 2012-2013 σεζόν, OKC του πρόσφεραν ένα συμβόλαιο που ήταν 6 εκατομμύρια λιγότερο από το max συμβόλαιο που περίμενε ο ίδιος να του προσφερθεί και επί πρόσθετα του έδωσαν το πολύ 2 ώρες για να πάρει μία απόφαση.

Αυτός όπως ήταν αναμενόμενο δεν πρόλαβε να πάρει την απόφαση που του ζήτησε η ομάδα του.

Ως αποτέλεσμα, με το που έληξε η διορία τον αντάλλαξαν στέλνοντάς τον στους Houston.

Ο Τζέιμς Χάρντεν ήταν απαρηγόρητος όταν η ομάδα του τον αντάλλαξε.

Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν είχε περισσότερο χρόνο για να πάρει αυτή την απόφαση.

Πιθανότητα θα επέλεγε να μείνει με τους Westbrook και Durant.

Πηγή

Τα μούσια του έχουν προσφέρει αρκετά κέρδη

Ο Τζέιμς Χάρντεν πρωτοξεκίνησε να αφήνει μούσια από το 2009 και μετά, και ο λόγος ήταν η τεμπελιά.

Παρόλα αυτά τα μούσια έγιναν το σήμα κατατεθέν του και έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε τραγούδια και μπλουζάκια δίνοντάς του μεγάλες χορηγίες.

Μάλιστα, μία από τις μεγαλύτερες χορηγίες που κλείσει προέρχεται από την εταιρία ζαχαρωτών και τσίχλας Trolli όπου το πρόσωπό του απεικονίζεται στη συσκευασία σε κάθε μία από τις τσίχλες.

Πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση